De driehonderd Grands Prix is Lewis Hamilton nu gepasseerd, maar tot hoeveel races zal de zevenvoudig wereldkampioen gaan? Als het aan teambaas Toto Wolff ligt zou dat zomaar de vierhonderd kunnen worden, al reageert Hamilton zelf daar wat verbaasd op. Hij sluit het echter niet uit: “Ik heb nog genoeg brandstof in de tank.”

Hamilton reed afgelopen weekend in Frankrijk zijn driehonderdste Grand Prix, waar hij de tweede plek behaalde. De zevenvoudig wereldkampioen heeft nog een contract tot en met eind 2023, waardoor hij zeker tot de 332 Grands Prix zal komen.

Maar toen onlangs Mercedes-teambaas Toto Wolff gevraagd werd hoeveel races er nog bij kunnen komen voor de 37-jarige Hamilton, noemde hij vierhonderd als goede mogelijkheid. “We hebben een paar weken geleden gesproken over hoe lang onze samenwerking kan duren en we hadden het daarbij over vijf tot tien jaar, dus hij kan wel tot de vierhonderd gaan”, aldus Wolff.

Lees ook: Wolff ‘pessimistisch’ over gat naar Ferrari en Red Bull: ‘Onze auto is nog niet goed genoeg’

Gevraagd naar die opmerking en zijn toekomst in de Formule 1, reageert Hamilton verbaasd op de uitspraken van Wolff. “Dat zijn veel races!”, lacht Hamilton. “Ik ben allereerst heel dankbaar dat ik zover ben gekomen. Ik voel me nog steeds fris en heb het gevoel dat ik nog genoeg brandstof in de tank heb. Ik geniet van wat ik doe.”

“Ik ben echt trots en geniet ervan om hier elke dag te komen en te werken met deze ongelooflijke groep mensen”, vervolgt Hamilton. “Ik geniet ook meer dan ooit van het werken met de sport. We hebben een paar geweldige mensen die de sport leiden en die geweldige gesprekken voeren over de richting die we opgaan als sport, dus ik geniet er meer dan ooit van.”

Zeges van belang voor Hamilton

Voor Hamilton is het wel belangrijk dat hij in de toekomst weer om de zeges kan strijden. Nu hij de driehonderd races is gepasseerd heeft de Brit een record te verbreken: geen enkele coureur die de driehonderd races passeerde heeft daarna nog een zege gepakt. “Ik zou zeggen dat ik natuurlijk weer wil gaan winnen en dat zal tijd kosten, maar ik weet zeker dat we op een gegeven moment om de tafel gaan zitten om over de toekomst te praten.”

Lees ook: Hamilton zonder drinken naar knappe P2 op bloedheet Paul Ricard: ‘Drie kilo verloren’

“Maar nogmaals, ik wil altijd blijven bouwen met dit team”, voegt Hamilton toe. “Het is één ding om races te rijden, maar het is ook het werk voortzetten dat we daarbuiten doen, waarvan ik denk dat Mercedes en wij altijd meer kunnen doen, en dat zullen we ook doen”, besluit de Mercedes-coureur.

Foto: Motorsport Images