Mercedes-teambaas Toto Wolff stelt na de Grand Prix van Frankrijk vast dat de Mercedes W13 ‘nog niet goed genoeg’ is om de strijd aan te gaan met Ferrari en Red Bull.

Het was in de vrije trainingen op Paul Ricard al duidelijk dat Mercedes zich opnieuw niet in de strijd om poleposition zou mengen. Met de vierde en zesde startplek zagen Lewis Hamilton en George Russell echter nog genoeg kansen, en die hebben ze benut ook: de twee kwamen als tweede en derde over de streep en bezorgden Mercedes de eerste dubbele podiumfinish van het seizoen.

Lees ook: Hamilton zonder drinken naar knappe P2 op bloedheet Paul Ricard: ‘Drie kilo verloren’

Van een zege hoeft Mercedes op korte termijn niet te dromen, stelt teambaas Toto Wolff. “Het zou geweldig zijn om te winnen, maar we moeten nederig blijven”, benadrukt Wolff. “Op dit moment is onze auto gewoon niet goed genoeg om met de jongens vooraan te strijden. Ik ben nog altijd pessimistisch omdat we zo’n zes à zeven tienden van een seconde tekortkomen op de leiders.”

Zo pessimistisch als Wolff is, ziet hij ook het positieve van de race in. “Het was een geweldige teamprestatie en de coureurs hebben het heel goed gedaan. George was slim en snel, Lewis was een leeuw. We halen er op racedag het maximale uit”, stelt de Oostenrijker vast.

Lees ook: Russell derde op Paul Ricard na potje vrij worstelen met Pérez

Hoe het dan komt dat Mercedes in de kwalificatie langzamer is maar in de race een stuk sneller? “Ik weet het niet”, aldus Wolff. “We hebben moeite om de banden in de juiste window te krijgen, in de kwalificatie hebben we dat soms in de tweede en derde pushronde, maar dan mis je de piek van die eerste ronde”, legt hij uit. “Dan zie je bij de start dat het gat naar drie seconden groeit maar daarna stabiliseert, dus we zijn niet zo slecht. We hebben wat vraagtekens, maar ik geloof dat de beste mensen ernaar kijken”, aldus Wolff.