Het was met temperaturen van ruim dertig graden belangrijk om gehydrateerd te blijven op het bloedhete Paul Ricard, maar dat was voor Lewis Hamilton lastig. Zijn drinkbeker werkte niet waardoor hij na de 53 ronden tellende race pas wat kon drinken: “Ik ben waarschijnlijk zo’n drie kilo verloren.”

Hamilton had een uitstekende start en verschalkte direct Sergio Pérez, waarna hij achter Charles Leclerc en Max Verstappen terechtkwam. Daar speelde hij echter geen rol van betekenis, aangezien de twee titelconcurrenten zoals George Russell al vaststelde ‘een stapje verder dan de rest’ zijn.

Leclerc bewees echter dat hij dat niet altijd is door te spinnen en uit te vallen, waarna Hamilton plots op de tweede plek rondreed. Daar kon hij opnieuw geen bedreiging vormen voor Verstappen, maar zijn tweede plek kwam zelf ook nooit onder druk te staan.

Lees ook: Russell: ‘Verstappen en Leclerc zijn een stapje verder dan de rest’

Hamilton blikt – na de bekende dank aan het massaal aanwezige publiek – tevreden terug op de race op het bloedhete Paul Ricard, waar hij voor een lastigere uitdaging stond dan gedacht. “Het was eigenlijk een zware race”, zegt Hamilton. “Mijn drinkbeker werkte niet”, lacht hij, al was dat met temperaturen van ruim dertig graden zeker geen pretje. De Brit zal hoe dan ook wat kilootjes zijn kwijtgeraakt. “Ik heb mijn gewicht zojuist niet gezien, maar ik denk dat het zo’n drie kilo minder zal zijn geweest. Dat is genoeg”, grapt hij.

“Maar wat een geweldig resultaat, wetende dat we dit weekend zover van deze jongens verwijderd waren”, vervolgt Hamilton. “Mijn team blinkt echt uit op het gebied van betrouwbaarheid”, bedankt hij meteen al het personeel in de fabrieken in Brackley en Brixworth. “George heeft het vandaag ook briljant gedaan”, feliciteert hij zijn teamgenoot met de derde plek.

Lees ook: Russell derde op Paul Ricard na potje vrij worstelen met Pérez

In de kwalificatie ontbreekt het nog aan snelheid, maar de W13 toonde zich een sterke raceauto. Hamilton rekent echter niet op een verrassing op de Hungaroring volgende week. “Het wordt lastig om Ferrari en Red Bull te verslaan”, geeft de Mercedes-coureur toe. “Zij hebben nog steeds een voorsprong, maar ik hoop dat we iets van updates meenemen en een stap vooruit kunnen zetten.”

Foto: Motorsport Images