Nieuw team, eerste testdag en gelijk 76 ronden afgelegd. Virgin Racing droomt ervan en Lotus doet het. De Maleisiër Fairuz Fauzy kreeg vandaag de eer om de eerste ronden in de nieuwe Lotus af te leggen. Dat deed hij, tot grote vreugde van technisch directeur Mike Gascoyne, niet onverdienstelijk. De Maleisiër was namelijk gelijk meer dan een halve seconde sneller dan Timo Glock in de Virgin-wagen.

De verhoudingen liggen wel wat scheef: Fauzy reed 76 ronden en Glock maar 10, maar dat is juist waar Gascoyne zo tevreden mee is. “Dit was een uitstekende dag voor het hele team”, vertelde de voormalig technische man van Spyker.

“Ik wil Fairuz ontzettend bedanken omdat hij het op de eerste testdag geweldig goed deed. Een dag als deze kan met alle systeemchecks behoorlijk vervelend zijn voor een coureur.”

Fauzy reed echter geconcentreerd en maakte in de natte omstandigheden van Jerez geen fouten. “Terwijl hij geen stuurbekrachtiging had. Het was een lastige dag maar Fairuz deed niets verkeerd. Daarvoor wil ik hem ontzettend bedanken.”

Morgen moet het probleem met de stuurbekrachtiging volgens Gascoyne verholpen zijn. “Er waren geen grote betrouwbaarheidsproblemen”, aldus de Engelsman. “De auto raakte soms wat oververhit maar die problemen konden we snel oplossen. Voor de rest waren er geen problemen met de wagen.”

“Morgen is het probleem met de stuurbekrachtiging opgelost. Al met al was dit een heel succesvolle eerste testdag. Vanavond krijgen we het weer druk om de auto voor morgen te prepareren”, besluit Gascoyne.

BvdB