Michael Schumacher was, net als de overige coureurs, niet blij met de natte, eerste testdag in Jerez. De Duitser reed veel ronden, maar moest ruim een seconde toegeven op de snelste tijd van Sebastian Vettel.De regen was al eerder deze week voorspeld in Jerez, dus de teams waren enigszins voorbereid op natte omstandigheden. Het hielp echter niet om de planning te volgen die van tevoren was opgezet.

Schumacher kwam woensdag in actie en reed de meeste ronden van alle coureurs: 111. Zijn snelste tijd was echter slechts voldoende voor de zesde plaats.

“Het weer veranderde continu en dat maakte het moeilijk om ons programma af te werken”, verklaarde de zevenvoudig kampioen aan het einde van de middag.

“We hebben door de natte omstandigheden niet echt een beeld gekregen van de prestaties van de overige teams. Maar de auto heeft zich wel betrouwbaar getoond”, aldus Schumacher.

Volgens de Duitser heeft Mercedes GP, ondanks de regen, waardevolle data kunnen verzamelen. Schumacher: “We hebben een sterke basis waarop we verder bouwen in Jerez deze week en volgende week bij de laatste test in Barcelona.”

Donderdag neemt teamgenoot Nico Rosberg het stuur over van Schumacher.

LP