Na aanhoudende geruchten lijkt het doek te zijn gevallen voor US F1. Het team verkeert in grote problemen en lijkt de start van het seizoen niet te halen. José Maria López is ondertussen op zoek naar een ander stoeltje.Argentijnse media weten het zeker: US F1 start niet in Bahrein. Naar verluidt zou sportief directeur Peter Windsor met tranen in zijn ogen López, diens vader en zijn goede vriend F1 TV-producer Felipe McGough hebben ingelicht dat het team de eerste drie races zal missen en daardoor dus waarschijnlijk ook het hele WK.

López dankt zijn stoeltje bij US F1 aan veel sponsorgeld, waaronder de Argentijnse overheid. Speed TV meldt dat Argentinië al 900.000 van de beloofde twee miljoen dollar heeft overgemaakt.

López zou al op weg zijn naar Europa in een wanhoopspoging nog een stoeltje te vinden. De enige overgebleven stoel is bij Campos Meta, maar ook de toekomst van dat team is erg onzeker en hangt volledig af van het vinden van investeerders.

Een andere mogelijkheid zou Stefan GP kunnen zijn. Het team staat klaar om in te vallen, het ontbreekt ze echter nog aan een startbewijs. Kazuki Nakajima zou al een contract getekend hebben, terwijl Karun Chandhok in beeld is voor het tweede stoeltje.

US F1 heeft nog niet gereageerd op bovenstaande berichtgeving.

LV