*

Gasly klaar voor duel met Verstappen: ‘Ik weet dat ik snel ben’

Nino Stuivenberg

Nino Stuivenberg

4 december 2018 14:20

Gasly klaar voor duel met Verstappen: ‘Ik weet dat ik snel ben’
Red Bull

Bij de bandentest in Abu Dhabi maakte Pierre Gasly vorige week zijn eerste meters in de RB14. Volgend jaar mag hij zich bij Red Bull bewijzen als teamgenoot van Max Verstappen. Een flinke klus, maar Gasly heeft er vertrouwen in. “Ik weet dat ik snel ben.”

Na iets meer dan een jaar bij opleidingsteam Toro Rosso maakt Gasly promotie naar de hoofdmacht. Gasly kwam in totaal 26 keer uit voor Toro Rosso en scoorde 29 punten, met een vierde plaats in Bahrein als beste resultaat. Een jaar lang was hij teamgenoot Brendon Hartley de baas. Red Bull schoof hem daarom in augustus naar voren als vervanger voor Daniel Ricciardo, die in 2019 naar Renault verkast.

Gasly reed vorige week zijn eerste meters in de RB14.

En zo bevindt Gasly zich volgend jaar ‘ineens’ in een topteam, met Max Verstappen als teamgenoot. “Ik ben dan nog steeds pas in mijn tweede seizoen Formule 1, dus er is nog steeds veel om te leren”, vertelt Gasly aan Sky Sports. “Ik moet mezelf blijven ontwikkelen.”

Ondanks dat Gasly een stuk minder ervaring heeft dan teamgenoot Verstappen (met 81 races), ziet hij de uitdaging wel zitten. “Ik weet dat ik snel ben”, spreekt hij met vertrouwen. “Ik zal het beste uit mijn kwaliteiten en vaardigheden moeten halen, maar moet ook werken aan alle andere gebieden waar ik kan verbeteren.”

“We zullen zien hoe het gaat tegen Max”, aldus de Fransman. “Hij is een van de meest getalenteerde coureurs van dit moment. Het is altijd goed om naast een competitieve jongen te zitten. Ik ga het hem zo moeilijk mogelijk proberen te maken en probeer me dan zoveel mogelijk te ontwikkelen als coureur. We zullen zien tot welk resultaat ik volgend jaar kom.”