*

Gasly maakt zich geen zorgen: ‘Bij Red Bull weten ze precies hoe het zit’

Daan de Geus

Daan de Geus

2 juni 2019 10:00

Gasly maakt zich geen zorgen: ‘Bij Red Bull weten ze precies hoe het zit’
Red Bull

Pierre Gasly heeft niet bepaald een droomstart achter de rug bij Red Bull, maar volgens de Fransman zelf is er geen reden om zich zorgen te maken. “Red Bull steunt me juist heel erg.”

De geruchten nemen, onvermijdelijk, toe: Gasly zou wel eens vervangen kunnen worden, klinkt het steeds luider sinds de seizoensstart. De Fransman staat in de schaduw van teamgenoot Max Verstappen. 6-0 in de kwalificatie, 78 – 32 qua WK-punten: het mag duidelijk zijn dat de Nederlander de teamstrijd vooralsnog ruimschoots wint.

Lees ook: Horner: ‘Volwassen Verstappen speelt leidende rol binnen Red Bull’

Tegenover Motorsport Week erkent Gasly daarbij dat het er misschien niet geweldig uitziet als je ‘van buitenaf naar de resultaten kijkt’, maar volgens hem weten buitenstaanders ook niet alles: “Binnen het team beschikken we daarentegen over een stuk meer informatie. Bij Red Bull weten ze dat we wat problemen hebben gehad en het nog niet echt mijn kant op is gekomen.”

Gasly noemt het team en Red Bulls management daarbij ook ‘heel supportive‘. “Ze proberen de best mogelijke omgeving voor me te creëren om te presteren en mezelf verder te ontwikkelen.”

Volgens de Fransman zijn er ‘een aantal dingen die verklaren waarom de performance soms wat minder is’, en zijn de redenen daarvoor binnen het team ook bekend. “Dus er is geen reden voor mij om te stressen of me zorgen te maken. Ik moet me gewoon op mijn werk concentreren en het maximale eruit halen, dat is waar ik me op focus.”

Lees ook: Gasly krijgt steeds meer feeling met zijn Red Bull

Lees meer over

Gasly Red Bull