*

Horner: ‘Volwassen Verstappen speelt leidende rol binnen Red Bull’

Daan de Geus

Daan de Geus

30 mei 2019 10:30

Horner: ‘Volwassen Verstappen speelt leidende rol binnen Red Bull’
Motorsport Images

Max Verstappen speelt volgens teambaas Christian Horner een leidende rol ‘qua ontwikkeling’ binnen het team van Red Bull, hetgeen Horner mede toeschrijft aan hoe volwassen Verstappen geworden is.

Ten overstaan van Racer.com haalt Horner aan dat Monaco 2018 – toen Verstappen in de derde vrije training crashte en zo elke kans op een topklassering verspeelde, terwijl zijn toenmalige teamgenoot Daniel Ricciardo dat weekend won – ‘misschien wel het laagste punt’ in Verstappens carrière is geweest. “Dat was heel zwaar voor hem”, denkt Horner, die daarna, gelijk vanaf de race daarop in Canada, een Verstappen zag die ‘sindsdien fenomenaal is geweest’.

“Hij is dit jaar ook buitengewoon goed begonnen”, vindt Horner. “Hij heeft in bepaalde opzichten zelfs boven verwachting gepresteerd. Hij heeft komt completer over, draagt een soort volwassenheid uit. Daarnaast leidt hij het team ook echt wat betreft de ontwikkeling”, aldus Horner.

Lees ook: Jos Verstappen: ‘Max zit goed bij Red Bull, maar we kijken kritisch welke kant het opgaat’

Volgens de teambaas ‘geniet’ Verstappen ook van die rol, en is de Nederlander vergeleken met twaalf maanden geleden ‘enorm gegroeid’. “Dat valt denk ik ook aan ervaring toe te schrijven”, stelt Horner.

Verstappen zelf is dit jaar ook de ervaren man binnen het team van Red Bull. Hoewel zijn nieuwe teamgenoot Pierre Gasly met zijn 23-jaar twee jaar ouder is dan Verstappen, heeft de Fransman er een stuk minder Grands Prix op zitten. Gasly heeft pas 32 Grands Prix achter zijn naam staan, Verstappen al 87.

Lees ook: Gasly krijgt steeds meer feeling met zijn Red Bull

Gasly kent ook niet de beste start van zijn Red Bull-loopbaan. Hij voelt zich nog niet helemaal op zijn gemak achter het stuur van Red Bulls RB15 en finishte dit jaar nog niet beter dan vijfde, terwijl Verstappen al twee keer op het podium stond.

Verstappen zelf vertelde eerder dit jaar al eens aan De Telegraaf dat hij ‘niemand naast me nodig heb om hard te gaan’. “Dat heb ik nooit gehad, dus nu ook niet.” De Nederlander gaf toen ook aan dat hij Ricciardo in 2018 wel onder de duim had. “Ook toen ging ik me steeds meer op mezelf concentreren. Dat is fijn, want ik moet het uiteindelijk ook zelf doen natuurlijk.”