*

Jos Verstappen: ‘Max zit heel goed bij Red Bull, maar we kijken kritisch welke kant het opgaat’

Daan de Geus

Daan de Geus

18 mei 2019 10:28

Jos Verstappen: ‘Max zit heel goed bij Red Bull, maar we kijken kritisch welke kant het opgaat’
Red Bull

Jos Verstappen benadrukt het nog maar even, in interview met De Telegraaf: “Zoals het er nu naar uitziet, is het gewoon goed voor Max om bij Red Bull te blijven.” Maar, zegt hij ook: “We houden wel heel kritisch in de gaten welke kant het opgaat.”

Dat komt omdat Verstappen senior die aloude voorwaarde voor een succesvolle Formule 1-carrière (“je moet op het juiste moment in de juiste auto zitten”) als geen ander kent.

En als dit jaar één ding duidelijk is, dan is dat wel dat dat in 2019 een Mercedes is, en geen Red Bull. “We hadden gedacht dat we dit jaar meer kans zouden maken”, erkent vader Verstappen tegenover De Telegraaf. “Mercedes heeft echter een betere motor, én een betere auto.”

Mercedes is vooralsnog veruit het sterkste team in 2019. Foto: Motorsport Images.

Geen zeges in 2019?
“In de huidige situatie is het mogelijk dat Max dit jaar geen race wint”, zegt Jos Verstappen, na vijf van de 21 races van 2019, met Mercedes dat in alle vijf die races een één-twee heeft gescoord.

Natuurlijk weet ook Jos Verstappen, ‘het is pas mei’ en alle teams werken nog volop aan hun auto’s, maar dat Mercedes de Formule 1 momenteel in een houdgreep houdt, is wel duidelijk.

Lees ook: Marko niet bang dat geduld Verstappen opraakt: ‘Max weet hoe het zit en wat eraan komt’

Kritisch kijken
Toch zijn de Verstappens tevreden bij Red Bull – het merk dat Max al in 2015 de kans gaf te debuteren bij juniorteam Toro Rosso, en hem eerder dan velen hadden verwacht in 2016 naar topteam Red Bull Racing haalden.

Zijn contract met het team loopt nog door tot en met eind 2020. “Max zit heel goed bij dit team, maar we houden wel heel kritisch in de gaten welke kant het opgaat”, stelt Jos Verstappen.

“Op termijn moeten we bij onszelf te rade gaan wat we de komende jaren gaan doen”, erkent hij. Red Bull is immers al een aantal jaar het derde team, achter Mercedes én Ferrari.

Toch is veel onzeker voor de toekomst, zeker met de ingrijpende regelrevolutie die voor 2021 op komst is. “Dan is het toch een gok bij welk team je moet zijn”, geeft Jos Verstappen toe. “Zoals het er nu naar uitziet, is het gewoon goed voor Max om bij Red Bull te blijven.”

Lees ook: Verstappen: ‘Monaco is niet de beste baan voor me geweest, hopelijk kan ik dat veranderen’

Foto: Red Bull.

Gerelateerd