Pierre Gasly kwalificeerde zich als vijfde voor de Grand Prix van Monaco, maar is door de wedstrijdjury bestraft voor het hinderen van Romain Grosjean. De Fransman is – net als Antonio Giovinazzi – drie plaatsen teruggezet op de startgrid.

Het voorval tussen Gasly en Grosjean vond plaats in Q2, waardoor de Haas-coureur zijn Waterloo vond. Grosjean is daar uiteraard niet blij mee, al rekent hij het zijn landgenoot niet persoonlijk aan, maar diens team Red Bull wel: “Want Pierre kan er niks aan doen, Red Bull had hem over de radio moeten vertellen dat ik eraan kwam”, vertelt hij Ziggo Sport.

De wedstrijdleiding besloot Gasly na lang beraad een straf op te leggen voor het voorval, dat volgens Grosjean best gevaarlijk was: “Want ik was bijna vol achterop geknald bij Pierre.” De gridstraf verzacht de pijn voor Grosjean niet. “Het verandert niets aan het feit dat mijn kwalificatie verpest is”, aldus Grosjean, die uiteindelijk dertiende werd, terwijl zijn teamgenoot Kevin Magnussen de zesde plaats pakte.

Lees ook: ‘Best of the rest’ Magnussen: ‘Dit was misschien wel mijn beste rondje in de F1’

Gasly betuigt spijt
Gasly baalde van zijn straf, want met zijn vijfde tijd op exact vier tienden van teamgenoot Max Verstappen (die derde was, red.) had hij in elk geval zicht op een aardige raceklassering. Die kans lijkt nu verkeken. De Fransman laat verder weten ‘happy, maar niet happy’ te zijn met zijn kwalificatie. “Mijn ronde was niet perfect. Ik zat een tiende achter Sebastian en denk dat ik hem had kunnen pakken als ik alles goed had gedaan.” Wat het incident met Grosjean betreft, zegt hij dat hij de Haas-coureur niet aan zag komen. “Toen ik dat wel deed, was het al te laat. Het team had ook niks gezegd. Het spijt me voor Romain.”

Lees ook: Verstappen: ‘De Mercedessen waren vandaag gewoon te snel’