Kevin Magnussen vertrekt morgen vanaf de derde startrij. De Deen kwalificeerde zich op plek zes als snelste achter de topteams, en was zichtbaar tevreden met zijn prestatie. “Ik heb echt genoten van deze kwalificatie”, reageert Magnussen.

Kevin Magnussen verschijnt met een brede lach op zijn gezicht voor de camera’s van Sky Sports. “Ik heb echt genoten van deze kwalificatiesessie”, begint hij zijn verhaal. “Bij mijn eerste run in Q3 raak ik de muur waardoor ik schade oploop. Ik pitte meteen en tijdens mijn tweede run kwam alles bij elkaar. Dit was misschien wel mijn beste rondje in de Formule 1”, analyseert Magnussen zijn kwalificatie.

Lees ook: Verstappen: ‘De Mercedessen waren vandaag gewoon te snel’

Volgens Magnussen trekt Haas de lijn van Spanje door. “De wagen is al het hele weekend goed, maar we hadden nog niet echt gepusht. We hebben rustig het tempo opgedreven en op die manier het juiste ritme gevonden”, legt Magnussen uit. “Tijdens de kwalificatie kon ik voluit gaan.”

Er wordt mogelijke regen voorspeld voor de race van morgen, maar die nattigheid ziet Magnussen liever niet komen. “Ik hoop op een droge race. Als ik dan een goede start heb is een sterk resultaat zeker haalbaar”, voorspelt de Deen.

Lees ook: Gasly mikt vanaf P5 op Vettel, maar wacht mogelijk nog straf