Pierre Gasly wist sinds zijn overstap naar Red Bull nog niet echt indruk te maken, maar scoorde vandaag tijdens de Britse Grand Prix met een vierde plek zijn hoogste resultaat in dienst van het Oostenrijkse team.

Lees ook: Lewis Hamilton wint spectaculaire Britse Grand Prix, Verstappen op P5 na touché met Vettel

De Fransman is zichtbaar tevreden voor de camera van Sky Sport. “Het was een spannende race, met mooie gevechten met de Ferrari’s. En het was mijn beste resultaat van het seizoen!” Nu hij eens een mooie score kon laten optekenen, lijkt de vechtlust ook terug te zijn bij Gasly. “Ik ben blij, maar als competitief persoon ook een beetje teleurgesteld, want het podium was dichtbij. Maar het hele weekend was sterk, we hebben een grote stap gemaakt.”

Stijgende lijn
Niet alleen Gasly reed sterk, zijn hele team maakte een goede indruk op Silverstone. “De laatste races hebben we de snelheid terug, maar we moeten nog meer verbeteren. Maar als we dit soort zondagen hebben, moet elk weekend spannend worden.” Ook zijn eigen prestaties ziet Gasly steeds beter worden. “Mijn seizoen zit in een stijgende lijn. We werken hard en de uitkomst is positief. Het hele weekend, vanaf vrijdag tot zondag, was heel sterk. Dus we moeten nog wel aan de details werken, om de laatste stap te maken, maar we kunnen vandaag tevreden zijn.”

© Motorsport images.