*

Gasly wacht mogelijke Toro Rosso-kans in spanning af

Daan de Geus

Daan de Geus

12 september 2017 09:47

Gasly wacht mogelijke Toro Rosso-kans in spanning af
Red Bull

Red Bull-junior Pierre Gasly weet dat er “dingen gaande zijn” bij Toro Rosso die hem aan een racezitje kunnen helpen: “Maar we moeten de komende dagen maar zien wat er gebeurt.”

Gasly heeft al eerder voor Toro Rosso (en Red Bull) getest, maar hoopt binnenkort echt in te kunnen stappen.

Dat vertelt de jonge Fransman aan Motorsport.com, inhakend op de geruchten dat Carlos Sainz van Toro Rosso naar Renault gaat en er zo een zitje vrij komt bij Red Bulls opleidingsteam.

Mogelijk stapt Sainz zelfs dit jaar nog over, voor de Grand Prix van Maleisië, maar daar wil Gasly niet op vooruitlopen: “We moeten maar afwachten hoe het uitpakt.”

Via Twitter verduidelijkte Gasly nog dat hij “gewoon spoedig voor Toro Rosso hoopt te rijden”, zonder daar een bepaald tijdsbestek aan te verbinden.

Dat Gasly zich op de vlakte houdt, is niet vreemd. Vorig jaar haalde hij zich de woede van Red Bulls Helmut Marko op de hals door te speculeren over een mogelijke instap bij Toro Rosso gedurende 2016.

Wie ook niet te veel los wil laten over de situatie voordat alles officieel is, is Carlos Sainz. “Red Bull bepaalt mijn carrière en maakt de beslissingen”, wordt hij geciteerd door het Spaanse Marca.

“Het is een gevoelige situatie. Als ik nu iets zeg, kan goed vallen bij de ene partij, maar verkeerd bij de ander. Ik zeg daarom liever even niets.”

Gasly in Red Bull-kleuren in actie voor Team Mugen in de Super Formula.

Waar Gasly ondertussen niet omheen draait, is dat het verkrijgen van een Formule 1-zitje – of dat nou met ingang van de Grand Prix van Maleisië is of pas in 2018 – een droom zou zijn die werkelijkheid wordt.

“Het zou geweldig zijn. Ik droom er al jaren van en heb enorm hard gewerkt om dat punt te bereiken. Ik doe dat ook nu nog, ik push er elke dag vol voor.”

Gasly heeft zijn intenties recentelijk kracht bijgezet door twee races op rij te winnen in de Japanse Super Formula. Met nog drie races te gaan is de GP2-kampioen van 2016 daar nu ook titelkandidaat.