*

Geeft Marko Gasly een deadline? ‘Beter presteren tot de zomerstop’

Daan de Geus

Daan de Geus

5 juli 2019 11:18

Geeft Marko Gasly een deadline? ‘Beter presteren tot de zomerstop’
Motorsport Images

Alsof de boodschap nog niet duidelijk genoeg was, herhaalt Helmut Marko hem nog maar eens: Pierre Gasly moet beter presteren. Het Red Bull-kopstuk geeft daarbij ogenschijnlijk ook een deadline: de zomerstop.

“Gasly moet tot de zomerstop presteren”, zo maakt Marko duidelijk in gesprek met Auto Bild, waarmee hij erop zinspeelt dat de Fransman wel eens de deur gewezen kan worden als dit niet lukt.

Lees ook: Even bellen met… Giedo van der Garde: ‘Ik geef Gasly nog tot de zomerstop’

Gasly’s prestaties bij Red Bull steken schril af bij die van teamgenoot Max Verstappen, die na negen races op één zege, 126 punten en de derde plek in het WK staat. Gasly staat zesde, met 43 punten en een vijfde plek als beste resultaat. Daarnaast staat het kwalificatieduel 8-1 in het voordeel van Verstappen.

Gasly staat onder druk bij Red Bull. Foto: Red Bull.

Afgelopen weekend in Oostenrijk won Verstappen de race op Red Bulls thuiscircuit, de Red Bull Ring, terwijl Gasly niet verder kwam dan een zevende plek – en dat ook nog eens op een ronde achterstand.

Marko noemt Gasly’s tegenvallende optreden in Oostenrijk ‘deels te verklaren’. “Want we hadden een nieuwe voorvleugel, die een grote stap vooruit was. Helaas hadden we er maar één voor in de race, en die was voor Max.”

“Los daarvan moet Gasly het echter beter doen”, benadrukt Marko. “Zeker bij het inhalen, verliest hij nog veel tijd. Tot de zomerstop moet hij presteren. Al ben ik er van overtuigd dat we hem kunnen helpen dat te doen.”

Lees ook: Geruchten rijderswissel Red Bull: Gasly maakt zich ‘geen zorgen’, Kvyat: ‘Geruchten komen en gaan’

Onder druk
Gasly’s positie bij Red Bull staat al langere tijd onder druk. Zo is er al gespeculeerd over een swap met Toro Rosso’s Daniil Kvyat, of dat Renaults Nico Hülkenberg hem gaat vervangen. Vooralsnog zijn deze geruchten naar het rijk der fabelen verwezen, al zijn ze aanhoudend, met Gasly die de rug maar niet recht. Red Bull-teambaas Christian Horner sprak zondag nog zijn vertrouwen in hem uit, maar zei ook dat Gasly ‘zich moet resetten’.

Lees ook: Horner spreekt vertrouwen uit in Gasly, maar: ‘Hij heeft een reset nodig’

Marko en Gasly. Foto: Red Bull.

Gerelateerd