De veelbesproken nieuwe band van Pirelli wordt niet tijdens de race in Canada gebruikt. De nieuwe band, die meer lijkt op de versie uit 2012, is alleen beschikbaar in de vrije training op vrijdag.

“Elk team krijgt twee nieuwe sets”, vertelt een woordvoerder van Pirelli. “Het gaat hierbij vooral om de nieuwe achterbanden die alleen tijdens de vrije training op vrijdag gebruikt mogen worden. Zo heeft iedereen de kans ze uit te testen. Dat lijkt ons het beste.”

De ontwikkeling komt voort uit de bandendiscussie en de lading kritiek die Pirelli over zich heen kreeg na Bahrein en Spanje. Zo sleten de banden te snel en werden er volgens verscheidene teams te veel pitstops gemaakt.

Toen afgelopen week bleek dat Mercedes een ‘geheime test’ heeft uitgevoerd na de Grand Prix van Spanje tekende Ferrari en Red Bull protest aan. Zij vonden het oneerlijk dat er één team al op de nieuwe banden had gereden. Nu de nieuwe band enkel in de vrije training gebruikt wordt, hebben alle teams dus die kans. Het lijkt een kleine tegemoetkoming van de Italiaanse bandenleverancier.