Tweevoudig wereldkampioen Fernando Alonso werd tijdens de persconferentie gevraagd naar zijn top-5 wereldkampioenen. Er is plek voor Michael Schumacher en Ayrton Senna maar collega (en viervoudig kampioen) Sebastian Vettel werd niet genoemd door de Spanjaard. 

Toegegeven, hij werd onderbroken door Daniel Ricciardo die vroeg of Alonso zichzelf in dit rijtje schaart. Antwoord: “Nee.” Juan Manuel Fangio, Alain Prost en Lewis Hamilton completeren zijn top-5. “Het is zo moeilijk om al die verschillende periodes en kampioenschappen met elkaar te vergelijken. Maar als Lewis (Hamilton red.) Fangio evenaart met vijf titels, dat is een enorme prestatie”, vervolgde Alonso.

“Als er iemand is van onze generatie die het moet doen, dan is hij het. Ik ben blij dat Lewis het is, hij heeft laten zien het talent en de toewijding te hebben.” Alonso roemt het stuurmanschap van zijn voormalig teamgenoot bij McLaren. “Als zijn auto domineert, maakt hij het af. Als de auto niet goed genoeg is voor een wereldtitel, presteert hij nog steeds heel goed. Dat zie je niet vaak tegenwoordig.”