James Allison keert niet terug naar Renault. Dat bericht Autosport. De voormalig technisch directeur van Ferrari zou zich zorgen maken om het gebrek aan leiderschap bij Renault.

Allison verliet Ferrari eind juli van dit jaar. Hij was gedurende de drie jaar daarvoor technisch directeur bij de Scuderia. Eind 2015 tekende hij daar nog contractverlenging, maar lang duurde zijn verblijf daarna dus niet meer.

De hoog aangeschreven Allison werkte voor zijn Ferrari-tijd voor Renault-voorganger Lotus en heeft ook een eerder dienstverband achter de rug bij Renault zelf, tijdens haar vorige periode als fabrieksteam.

Allison heeft in totaal gedurende drie periodes voor ‘Team Enstone’ gewerkt, zoals de uit Enstone opererende renstal – die door de jaren heen als Benetton, Renault, Lotus en weer Renault bekend heeft gestaan – wel wordt genoemd.

Renault had Allison graag teruggehaald, maar de Engelsman zou na twee maanden aan de onderhandelingstafel hebben bedankt. Dit wegens zorgen om een gebrek aan ‘duidelijk leiderschap’ bij Renault, bericht Autosport.

Een terugkeer naar Enstone lijkt dus van de baan, maar de kans is groot dat Allison binnenkort wel een comeback maakt in de Formule 1. Williams, McLaren en Red Bull zouden namelijk ook interesse in hem hebben.

Allison in de Formule 1
Benetton – 1991 – 1993
Larrousse, 1994
Benetton, 1995-2000
Ferrari, 2000 – 2005
Renault/Lotus, 2005 – 2013
Ferrari, 2013 – 2016