In de pitbox van Toro Rosso zal men met gemengde gevoelens naar het einde van de race hebben toegewerkt. Jean-Éric Vergne behaalde een knappe achtste plaats, terwijl Daniel Ricciardo uit de race gekegeld werd door Romain Grosjean.

Ricciardo moet de beelden van de crash nog even terugkijken, maar wat hem betreft ligt de schuld van het incident toch echt bij Grosjean. “Ik kon hem aan zien komen in mijn spiegels”, blikt de Australiër terug. “Hij nam een geweldige snelheid mee uit de tunnel, dus ik maakte me op om mijn positie te verdedigen. Het volgende moment kwam de Lotus over me heen gereden.”

Met de aanrijding kwam er een einde aan een moeilijke race tot dan toe voor Ricciardo: “Ik verloor bij de start al een positie aan Bottas. Daarna had ik wat problemen op de harde compound. Op de zachte banden ging het later wel beter, maar toen zat ik al vast in de drukte.”

Jean-Éric Vergne

Vergne is weliswaar tevreden met zijn achtste plaats, maar spreekt tegelijkertijd van een ‘saaie’ race: “Ik kon nooit echt lekker doorrijden, ik had altijd wel verkeer voor mijn neus. Maar racen op Monaco is altijd speciaal, zeker als je na afloop kostbare punten mee naar huis kunt nemen. Ik had in de slotfase zicht op enkele fraaie inhaalacties van Adrian Sutil op Jenson Button en Fernando Alonso, maar ik was niet in staat zijn voorbeeld te volgen.”

“Ik ben wel heel blij dat ik dit resultaat kan toevoegen aan een tot nu toe tegenvallend seizoen. De auto voelde zeer solide aan en ik was sneller dan heel veel anderen om me heen. In Monaco heb je daar alleen niet altijd iets aan en dat is op dat moment frustrerend.”