Ferrari-testcoureur Marc Gené heeft in de Spaanse media verklaard dat Fernando Alonso en Felipe Massa gelijkwaardig materiaal krijgen van de Scuderia.

“Ik kan met honderd procent zekerheid zeggen dat Fernando en Felipe hetzelfde materiaal tot hun beschikking krijgen van Ferrari”, zegt Gené tegen El Mundo.

“Als Fernando betere resultaten behaalt, dan komt dat dus gewoon omdat hij op een hoger niveau presteert”, stelt de testcoureur, die sinds de introductie van het testverbod – en de promotie van Jules Bianchi naar de rol van eerste reserve – niet zoveel meer te doen heeft voor de Italiaanse renstal en daardoor tegenwoordig ook meewerkt aan de ontwikkeling van wegauto’s van Ferrari.

Gené, zelf een Spanjaard, heeft zijn landgenoot Alonso bovendien zeer hoog zitten: “Ik weet niet hoe goed hij was toen hij voor Renault en McLaren reed, maar ik heb met wereldkampioenen als Michael Schumacher, Kimi Räikkönen en Jacques Villeneuve gewerkt. Van al deze rijders, heeft Fernando de meeste indruk op me gemaakt”, aldus Gené, wiens samenwerking met Villeneuve geen betrekking heeft op de Formule 1 maar op het langeafstandsracen.