Nieuw in de Formule 1 Shop: de Red Bull RB12 waarmee Max Verstappen vorig jaar in Brazilië naar de derde plek danste én Max’ eerste ‘Bull’, zijn Van Amersfoort Formule 3. Er is ook nog een Max-model terug van weggeweest: de Toro Rosso STR10 uit 2015.

RB12
Een gala-voorstelling, dat was Max’ optreden op een verregend Interlagos eind 2016. Hij deed het Braziliaanse publiek aan de legendarische Ayrton Senna denken, zo indrukwekkend was zijn optreden. Er waren geweldige inhaalacties op Räikkönen en Rosberg, een briljante catch van een bijna-spin én een immense inhaalslag van dertien naar drie in de laatste zeventien ronden. De grootse prestatie is vereeuwigd in een groot 1:18-model, nu verkrijgbaar in de Formule 1 Shop. Het model heeft intermediates, is geproduceerd door Minichamps in de hoge kwaliteit resin-collectie, wordt uitgeleverd in beperkte oplage van 750 stuks en kost € 199,95.

F314
Max’ eerste Red Bull was geen Toro Rosso of andere Formule 1-bolide, maar de Dallara F314 van Van Amersfoort uit het EK Formule 3. Verstappen werd in de zomer van 2014 in het Red Bull Junior Team opgenomen, waarna zijn Van Amersfoort kleur bekende. Verstappen sloot het jaar als derde af, maar wel met meer zeges (tien) dan wie dan ook. Dit 1:43-model, á €64,95, is van Spark en gebaseerd op hoe de auto er tijdens de one-off in Macau uitzag, met startnummer 5 in plaats van 30 zoals tijdens het EK. Verstappen werd daar zevende en reed de snelste ronde. Nu beschikbaar en hier te bestellen.

STR10
Voor wie ‘m eerder heeft gemist, omdat hij (of zij) pas later begon met verzamelen en deze modellen destijds wel erg snel gingen: de Toro Rosso STR10 waarmee Max Verstappen in 2015 zijn debuutseizoen in de Formule 1 afwerkte. Verstappen werd er twaalfde in het WK mee, met 49 punten, en twee vierde plekken als hoogtepunten, maar verder natuurlijk talloze inhaalacties en andere spectaculaire moves.
€ 159,95. Schaal 1:18, geproduceerd door Spark Models. Bestellen kan hier.

Zie de Shop voor de bestel- en leveringsvoorwaarden.
Meer Max? Het volledige overzicht van de Max-modellen en -merchandise in de Formule 1 Shop zie je hier.
Het complete assortiment van de Shop is hier te bekijken.