Nieuw in de FORMULE 1 Shop, en nu leverbaar: een bijzonder model van een bijzondere Max Verstappen-bolide uit zijn Formule 3-tijd. Van de Van Amersfoort Dallara F314 waar hij de laatste races van het seizoen als Red Bull-junior reed, heeft Spark Models een 1:43 gemaakt.

Het verhaal is bekend: Max Verstappen debuteerde en imponeerde in 2014 in de Formule 3. Hoewel Esteban Ocon met de titel aan de haal ging, was het Verstappen die zich – mede dankzij een geweldig weekend met een hattrick aan zeges op de verregende Norisring – in de kijker reed bij Red Bull.

Toptalentscout Helmut Marko sloeg daarna, met ook Mercedes dat op de loer lag, snel toe en lijfde Verstappen in. De belofte: volgend jaar rij je Formule 1. In de zomerstop van 2014 werd bekendgemaakt dat Verstappen in het talentenprogramma was opgenomen. Nog geen week later werd hij als Toro Rosso-coureur voor 2015 gepresenteerd.

Verstappen had echter nog een seizoen af te maken in de Formule 3 en deed dat zodoende in Red Bull-kleuren. De Nederlander ruilde het rood, wit en zwart op zijn Van Amersfoort-bolide direct in voor Red Bull-blauw, en natuurlijk de iconische stier.

Als kersvers Red Bull-talent won Verstappen gelijk de eerstvolgende race, op de Nürburgring, en de rest van het jaar volgden er nog twee zeges. Zijn seizoenstotaal kwam daarmee op tien, met een derde plek in de eindstand.

Spark Models had al eerder een model gemaakt van Verstappens Formule 3-auto uit Macau (met startnummer 5) maar de modelfabrikant heeft nu ook een 1:43 gemaakt van Verstappens bolide uit de tweede helft van het reguliere Formule 3-seizoen. Dat betekent dus met kleurstelling met meer wit voor Van Amersfoorts sponsoren, Hankook- in plaats van Yokohama-banden en het startnummer 30.

De zogenaamde ‘Hockenheim’-editie van dit model is nu leverbaar, zij het in een beperkte (genummerde) oplage van 300 stuks. Het model komt in speciale giftbox en kost € 74,95. Bestellen kan hier.

Een compleet overzicht van de Verstappen-items in de FORMULE 1 Shop zie je hier.