De Italiaan Antonio Giovinazzi is de nieuwe derde man van Ferrari. Giovinazzi gaat test- en simulatorwerk doen voor de Scuderia.

Wat betreft de verdere taken van de 23-jarige Giovinazzi, de nummer twee uit het GP2-kampioenschap van 2016, ‘ligt alles open’, zo vertelt een Ferrari-woordvoerder aan Autosport. “Er staat verder nog niks vast.”

Autosport bericht dat Ferrari nog nadenkt over de mogelijkheid Giovinazzi voor een klantenteam te laten racen of in te zetten tijdens vrijdagtrainingen. Bij Haas is geen racezitje meer vrij, bij de andere Ferrari-klant Sauber nog één.

Giovinazzi is overigens niet opgenomen in de Ferrari Driver Academy – waar coureur als Charles Leclerc en Antonio Fuoco deel van uitmaken – maar staat direct onder contract bij Ferrari zelf.

Ferrari-president Sergio Marchionne laat weten blij te zijn de komst van Giovinazzi te kunnen bevestigen. “We hebben hem gekozen omdat hij een goede coureur is, maar het is fijn dat hij ook Italiaan is.”

Giovinazzi schermde eerder met interesse van Mercedes, dat hem in haar talentenprogramma wilde opnemen. Giovinazzi neigde echter al snel naar Ferrari en heeft in september al simulatorwerk gedaan voor de Scuderia.