Timo Glock denkt dat oud-werkgever Marussia een lastig jaar tegemoet gaat met twee debutanten als coureurs. “Vooral tijdens het testen, waar een coureur in staat moet zijn de zwakke punten van de wagen moet aankaarten.”

De Duitser denkt dat zoiets lastig is voor een debutant. “Ze gaan het niet makkelijk krijgen”, zegt Glock tegen Autosport over Max Chilton en Luis Razia. “Sommige dingen kun je alleen maar aanstippen als je ervaring hebt. Max en Luis moeten rap snelle tijden gaan noteren, anders wordt de druk op hun schouders groter.”

“Daar zit het ‘m in. Op het circuit gaan ze ervaren dat eerdere simulaties niet overeenkomen met de echte situatie. Dan moeten ze toch een stap vooruit zien te boeken”, aldus Glock, die stelt dat Marussia structureel meer financiële steun moet krijgen om aan te haken bij de rest van het Formule 1-veld.

“Alleen op die manier kunnen ze vooruitgang boeken en zich door ontwikkelen. De grote teams staken hun ontwikkelingsprogramma niet en dat maakt het voor de kleine teams lastig ze bij te houden. Grote teams komen elke race met nieuwe onderdelen, terwijl achterin het veld daar misschien vijf of zes races overheen gaat.”

Het meerjarige contract dat Glock met Marussia had werd, met wederzijdse instemming, ontbonden. De Duitser brengt geen geld mee naar de Russische formatie. Zijn ervaring is nu ingeruild voor het geld dat GP2-vicekampioen Razia meebrengt. Glock stelt als laatste nog wel dat de nieuwe Marussia een stuk beter dan zijn voorganger is.

“Het is absoluut een vooruitgang. Werkelijk sneller, maar het zal draaien om de doorontwikkeling en hoe het team omspringt met KERS.”