Haas heeft alvast een voorproefje van haar 2019-auto gegeven door de nieuwe kleurstelling te presenteren die het team voert nu energiedrankfabrikant Rich Energy titelsponsor is geworden.

Haas is niet het eerste team dat een tipje van de sluier van haar 2019-auto heeft opgelicht, maar wel het eerste team dat de complete kleurstelling heeft getoond. Het deed dat tijdens een persconferentie in Engeland met een auto van 2018 (met nieuwe voorvleugel), maar online ook al met digitaal gegenereerde afbeeldingen van de 2019-auto.

Zo hebben we al meer van de nieuwe Haas gezien dan gedacht. De nieuwe, bredere en simpelere voorvleugel springt uiteraard het meest in het oog. De nieuwe Haas krijgt vrijdag 15 februari een shakedown op het Circuit de Barcelona-Catalunya, voor daar op maandag de 18e de wintertests beginnen.

Over de doelstelling van Haas, dat wederom met Kevin Magnussen en Romain Grosjean aantreedt, is teambaas Günther Steiner duidelijk: “Voorspellingen doen is lastig, maar we willen het weer beter doen dan het jaar hiervoor. Voor de andere teams geldt dat natuurlijk ook, maar we hopen goed mee te kunnen racen in de middenmoot.”
(tekst loopt door onder de foto’s)

“Ik heb er ook vertrouwen in dat we weer een goede auto hebben”, vervolgt Steiner. “Om vooruit te gaan in de Formule 1 heb je goede partners en sponsors nodig, en wij hebben een goede gevonden in Rich Energy”, zegt de teambaas van de Amerikaanse renstal die nu officieel Rich Energy Haas F1 Team heet.

Steiner had tijdens de presentatie Rich Energy-kopstuk Williams Storey naast zich. Bij de markante Storey is aan ambitie geen gebrek: “We willen Red Bull zowel op als buiten de baan aanvallen”, opent hij de jacht op het topteam van de misschien wel meest bekende energiedrankjesmaker ter wereld.

Tijdens het FORMULE 1 Event op 8 maart kijken we vooruit op 2019. Het gaat dan uiteraard ook over de Nederlandse Grand Prix, maar je kunt ook meepraten over welke coureur de beste kansen heeft voor 2019, of Max Verstappen meedoet om de titel, en nog veel meer. Tickets koop je hier!