Robin Frijns heeft zijn eerste overwinning in de GP2 gepakt, in wat pas zijn tweede raceweekend in de klasse is. De Nederlander trok de hoofdrace op het Circuit de Catalunya in Barcelona naar zich toe.

Frijns, die voor de tweede keer dit jaar bij Hilmer Motorsport een GP2-weekend mag afwerken, maakte gisteren al een prima indruk door zich als achtste te kwalificeren. Vandaag deed de coureur uit Limburg daar nog een schepje (of twee of drie) bovenop door een ijzersterke race te rijden en beslag te leggen op de zege.

Frijns wist bij de start uit de problemen te blijven en werd daarna al vlot (in ronde 6) naar binnen geroepen voor een pitstop. Dat bleek een goede keuze, want Frijns schoof zo door naar de tweede plaats, waarna hij de leiding overnam van Marcus Ericsson nadat de Zweed tijd verloor bij zijn pitstop.

Onderweg naar zijn eerste GP2-zege deed Frijns echter meer dan alleen maar uit de problemen blijven, want hij toonde zich zelf ook strijdlustig en uitgekookt in duel met de ervaren rot Sam Bird, die slim dacht te zijn door buitenom te gaan, maar werd geblokt door de andere Nederlander Daniël de Jong, waarna Frijns zijn kans greep en binnendoor kneep.

Wilhelmus
Frijns moest sowieso wel werken voor zijn zege, want Felipe Nasr zat hem een tijd lang dicht op de huid. De 22-jarige Frijns, die zijn race goed had ingedeeld, had in de slotronden echter nog wat over en wist zodoende alsnog een aardige voorsprong op te bouwen en uiteindelijk drie seconden voor Nasr over de streep te komen.

Jolyon Palmer kwam achter Frijns en Nasr als derde over de finish. Of Palmer zijn derde plek mag houden, is echter nog niet zeker, want hij is nog under investigation door de stewards, die – typisch voor de vaak chaotische GP2 – nog flink wat incidenten en aanrijdingen te bestuderen hebben.

De overwinning van Frijns valt echter niet te betwisten. De Limburger reed een volwassen en ijzersterke race en mocht na afloop volledig terecht op de hoogste trede van het podium plaatsnemen om een beker in ontvangst te nemen en het Wilhelmus over de speakers te horen schallen.