Ondanks poleposition voor Giedo van der Garde en de derde startplek voor Nigel Melker is geen van de twee Nederlandse GP2-coureurs in Duitsland op het erepodium geëindigd.

Melker was de held van de eerste ronde, door van de derde plek op te rukken naar de leidende positie. De natte baan speelde hem in de kaart, maar al snel droogde het op. Het zorgde voor chaos in de pits toen vrijwel het hele veld wisselde naar slicks.

Alleen Johnny Cecotto en Stephane Richelmi waren gestart op slicks, en navigeerden daarmee in de eerste ronden behoedzaam rond in de achterhoede. Door hun pitstop uit te sparen kwamen zij echter aan de leiding. Uiteindelijk moesten ook Cecotto en Richelmi stoppen voor de in de GP2 verplichte bandenwissel, maar tegen die tijd was het rubber van de concurrentie al zover versleten dat de verloren plaatsen snel teruggewonnen konden worden.

Cecotto won de race,Richelmi hield aan zijn gok de derde plaats over. Giedo van der Garde eindigde op de vijfde plaats en klaagde over problemen met zijn achterbanden, Melker volgde in zijn kielzog op de zesde plaats.