Wist Giedo van der Garde tijdens de hoofdrace vanaf poleposition niet naar het podium te rijden, tijdens de sprintrace op het circuit van Hockenheim rijdt hij overtuigend naar de tweede plaats.

Het is Giedo van der Garde die het meest profiteert van de drukte in de eerste ronde. Waar landgenoot Nigel Melker vanaf de derde plek zeer moeilijk van zijn plaats komt, schuift de meer ervaren Van der Garde van de vierde plek door naar de tweede plaats. Deze moet hij later die ronde weer afstaan aan Felipe Nasr om hem vervolgens weer terug te pakken vlak voor het uitkomen van de safety car. In de hairpin staan Tom Dillmann en Max Chilton namelijk in elkaar gehaakt.

Melker is door zijn slechte start teruggevallen tot de negende plaats en kan zich dus gaan opmaken voor een inhaalrace, terwijl Van der Garde na de herstart makkelijk stand houdt op de tweede plaats. Melker laat zien dat hij goed kan verdedigen, maar vergt daarbij zoveel van zijn banden dat hij aan het eind van de race de snelheid niet meer heeft. Hij komt als tiende over de streep, maar kan nog plaatsen stijgen als de wedstrijdleiding zou besluiten enkele coureurs te bestraffen voor inhalen onder geel.

Dit alles gebeurt op gepaste afstand van James Calado, die onbedreigd naar de zege kan rijden, gevolgd door Giedo van der Garde, die daarmee het gat naar de top van klassement weer iets verkleint.