Giedo van der Garde kende een uitstekende start van de sprintrace op de Nürburgring. Een paar bochten later ging het echter helemaal mis.

Vanaf de derde startplaats schoot Van der Garde ervandoor en wurmde hij zich tussen Sam Bird en Dani Clos door naar de eerste plaats. Hij ging wijd door de eerste bocht maar behield de leiding.

Bird kwam echter beter door de derde bocht en kon Van der Garde binnendoor passeren. Dat gaf tevens Clos de gelegenheid om langszij te komen. De Nederlander probeerde hem in bocht vijf uit te remmen, maar raakte de achterkant van de auto van de Spanjaard.

“Ik zat er iets achter, maar er was duidelijk een gat”, verklaart Van der Garde. “Hij stuurde echter als een malloot in en liet totaal geen ruimte. Dat is niet fair racen. In Silverstone raakte hij me ook al bij de start.”

Terwijl Clos in de rondte ging, schoot Van der Garde rechtdoor in de grindbak. Aan het einde daarvan raakte hij de muur, waarbij zijn ophanging beschadigd raakte. Dat betekende einde oefening voor de Nederlander. 

“Ik baal natuurlijk enorm”, zegt Van der Garde, die kampioenschapsleider Romain Grosjean de race zag winnen na een fout van Jules Bianchi. “Hij heeft steeds mazzel. Het wordt tijd dat wij ook eens wat geluk hebben, want dat is toch een belangrijke factor.”