Giedo van der Garde begint de eerste race van het GP2-seizoen vanaf de achtste startplaats. Nigel Melker reed de negentiende kwalificatietijd.

 

Van der Garde liet voorafgaand aan het seizoen al weten dat zijn nieuwe werkgever Caterham aan het begin van het seizoen wellicht iets te kort zou komen. Later in het jaar wil hij zich mengen in de strijd om de polepositions, overwinningen en uiteindelijk het kampioenschap. 

 

Het verschil ten opzichte van de top is echter niet heel groot. Van der Garde was slechts een kwart tel langzamer dan polesitter Davide Valsecchi, die voor het kampioensteam van vorig jaar DAMS uitkomt. De topvijf, met verder Luiz Razia, Max Chilton, Stefano Coletti en Fabio Leimer, zat echter binnen een tiende van een seconde van elkaar. 

 

Melker bleef net binnen een seconde van de snelste tijd en vond zich daarmee terug op de negentiende plaats. De GP2-debutant was wel sneller dan zijn teamgenoot Jon Lancaster. Ook de tweede Caterham-rijder, Rodolfo Gonzalez start achter beide Nederlanders. Hij hield slechts drie van de zesentwintig deelnemers achter zich. 

 

Foto: Sutton Images