McLaren-protegé Stoffel Vandoorne rijdt ook in 2015 in de GP2 voor ART GP. De Vlaming, in 2014 vice-kampioen in de opstapklasse, heeft maar één doel voor komend seizoen: de titel winnen.

“Ik ben er erg blij mee dat ART en ik samen verder gaan”, vertelt Vandoorne. “We hebben samen een geweldig 2014 gehad en veel van onze rivalen hebben ons bij voorbaat al aangewezen als de te kloppen combinatie voor 2015, wat zowel logisch als een groot compliment is.”

Dat hij de gedoodverfde favoriet is voor 2015, is het type druk dat de Belg verwelkomt: “Ik ben vol vertrouwen voor volgend jaar, want het wordt mijn tweede jaar met een geweldig team dat ik inmiddels goed ken. Samen hebben we maar één doel: kampioen worden.”

Namens ART GP laat teambaas Sébastien Phillipe weten dat de Franse formatie de samenwerking met Vandoorne met veel enthousiasme en vertrouwen vervolgt: “Na een fantastisch eerste jaar samen, is het niet meer dan logisch dat we samen verder gaan met als doel in 2015 kampioen te worden.”

“De resultaten uit het eerste jaar van onze samenwerking spreken immers voor zich! We grepen vorig seizoen maar net naast de titel en Stoffel is een uitzonderlijke coureur. Hij hoort bij dat kleine clubje van jongens dat niet alleen enorm getalenteerd is, maar ook technisch briljant is en hard werkt.”

DAMS
Dat Vandoorne verder zou gaan in de GP2, stond al langer vast, maar lange tijd was de vraag voor welk team de Belg in 2015 zou rijden. Behalve dat hij met ART GP om de tafel zat, werd Vandoorne ook in verband gebracht met succesteam DAMS, waar drie van de laatste vier kampioenen voor reden.

DAMS maakte vorige week echter bekend in 2015 met de Red Bull-junioren Pierre Gasly en Alex Lynn aan te treden. Vandoorne (22) kende zoals gezegd echter een geweldig debuutjaar in de GP2 met ART GP: de vice-kampioen won vier races, pakte zes verdere podiumplekken en stond vier keer op pole.