Aankomend weekend staat de Grand Prix van Abu Dhabi op het programma. Het is de tiende keer dat de Formule 1 het Yas Marina circuit aandoet. Deze mooie mijlpaal is reden voor Formule 1 om wat cijfers van de Grand Prix van Abu Dhabi op een rijtje te zetten.

De race zal de 21e ronde zijn van 2018 en zal daarmee het kampioenschap afsluiten. 60.000 bezoekers zullen aanwezig zijn op het circuit, waar zij de 20 coureurs, uitkomend voor 10 teams, in actie zullen zien.

Het verven van uitloopstroken. © Yas Marina Circuit

Enorme klus
Het circuit beslaat een enorm gebied, maar liefst 35.000 hectare. Logisch dat de aankleding daarvan een megaklus is. Een kleine derde van het gebied, 10.000 hectare, is gereserveerd voor planten, bomen en bloemen. Op het circuit zelf gaat veel aandacht uit naar het schilderen van de lijnen en de uitloopstroken. Er gaat ongeveer 4500 liter blauwe, 720 liter ivoren, 1440 liter rode en 1440 liter witte verf doorheen. Dit alles weegt bij elkaar zo’n twee tot drie ton.

Ook het vervoeren van de vracht naar Abu Dhabi is een flinke klus. Alle vracht voor de Formule 1, Formule 2 en GP3 races wordt vervoerd in 140 zeecontainers. Het uitladen van al deze vracht uit de vliegtuigen gebeurt door 400 mensen. Daarbij gebruiken zij 60 vorkheftrucks. Dankzij al deze voorbereidingen kunnen de fans genieten van een mooie Grand Prix!