Ferrari heeft besloten om Carlos Sainz van een nieuwe control electronics te voorzien voor de Grand Prix van Frankrijk. Dat levert de Spanjaard een gridstraf van tien plaatsen op en mogelijk volgen er nog meer.

Sainz viel op dramatische wijze uit in de Grand Prix van Oostenrijk. Hij was aan het jagen op de twee plek van Max Verstappen toen plots de motor de geest gaf en vlam vatte. Het zorgde voor spannende taferelen omdat Sainz zijn bolide in zijn vrij moest zetten op een heuvel, waardoor de F1-75 dreigde terug te rollen. Door het handelen van de marshals werd erger voorkomen, maar bij Ferrari hielden ze al rekening met een gridstraf voor Sainz voor de volgende race.

Voor de Grand Prix van Frankrijk heeft Ferrari besloten om de control electronics van zijn bolide te vervangen. Dat komt Sainz op een gridstraf van tien plaatsen te staan. Mogelijk besluit Ferrari vandaag of morgen om nog meer onderdelen te vervangen, zodat de Spanjaard met een gloednieuwe krachtbron aan de race kan beginnen. Dan zou hij wel helemaal achteraan moeten starten.

Lees ook: Sainz bezorgd om ‘beetje trage reactie’ van marshals na brand

Voor de start van de eerste vrije training wist Sainz nog niet zeker of er wat vervangen zou worden. “We zijn het nog steeds aan het evalueren”, zei Sainz. “We kijken nog steeds naar alle beschikbare opties.” Ferrari wilde toen nog geen beslissing nemen omdat het eerst wilde zien hoe het inhalen op Paul Ricard zal zijn, gaf de Spanjaard aan.

“We moeten ook zien hoe het allemaal uitpakt met deze hitte en de bandenslijtage”, voegde Sainz toe. “Uiteindelijk zullen we een beslissing nemen, er is uiteraard een kans dat het gaat gebeuren.”