Carlos Sainz vindt dat de Formule 1 naar het proces moet kijken om een auto te blussen nadat hij in Oostenrijk kon rekenen op een ‘beetje een trage reactie’ van de marshals. De Spanjaard geeft wel toe dat het ‘geen ideale en makkelijke’ situatie was.

Sainz leek op koers om de tweede plek van Max Verstappen over te nemen toen plots zijn krachtbron de geest gaf. Hij parkeerde zijn F1-75 in bocht 4 en wilde uit de brandende bolide stappen, maar de auto dreigde terug te rollen op de heuvel. Daardoor wachtte Sainz op hulp van de marshals, die snel moesten handelen om de Spanjaard te helpen.

Na een paar spannende seconden sprong Sainz dan uit de brandende auto en kon de situatie met slechts een virtuele safetycar afgedaan worden omdat de auto niet terug de baan op rolde. Voor Sainz was het net als voor de marshals een lastige situatie.

Lees ook: Sainz kan uitvalbeurt niet bevatten: ‘Was een makkelijke één-twee voor Ferrari’

“Het was geen ideale en makkelijke situatie”, geeft Sainz direct toe. “Ik zag in mijn spiegels dat de auto vlam vatte, maar tegelijkertijd drukte ik op de rem. Toen ik uit de auto wilde stappen, zag ik dat het onhandig was en ik wilde de auto niet volledig de vrije gang laten gaan, naar achteren rollend terwijl ik eruit sprong.”

“Ik riep de marshals erbij om me te helpen voorkomen dat de auto naar achteren zou rollen door iets voor de banden te zetten”, vervolgt Sainz. “Het hele proces was een beetje traag”, vindt de Spanjaard. “Op een gegeven moment was er zoveel vuur dat ik moest opschieten en zelfstandig uit de auto moest springen. Op dat moment kwam de eerste marshal aan en die hield de auto tegen.”

Sainz is van mening dat er naar het proces voor dit soort gevaarlijke situaties gekeken moet worden. “We moeten kijken wat we een beetje sneller hadden kunnen doen omdat dit geen makkelijke situatie was”, aldus de Ferrari-coureur.