*

Grosjean krijgt banden niet op temperatuur

Vincent Sondermeijer

Vincent Sondermeijer

11 juni 2016 22:50

Grosjean krijgt banden niet op temperatuur
Racepictures

De vijftiende startplaats, meer zat er op het Circuit Gilles Villeneuve niet in voor Romain Grosjean. De Fransman kreeg zijn banden niet goed op temperatuur.

Het was alweer de vijfde keer op rij dat Grosjean in Q2 strandde. Dit was hij meer dan een halve seconde te langzaam om het laatste deel van de kwalificatie te halen. “De balans van de auto is niet heel slecht, maar de banden hebben gewoon geen grip”, zegt Grosjean. “We krijgen ze niet goed op temperatuur.”

En dat terwijl het in het begin van het seizoen allemaal nog zo goed ging bij Haas. “Toen kregen we de banden wel in de juiste window, maar door de een of andere oorzaak lukt dat nu niet meer. Daardoor kunnen we niet zo met de auto rijden als we zouden willen.” Hopelijk gaat het in de race beter, zegt Grosjean. “Gisteren was onze snelheid in de lange runs een stuk beter.”

Niet zo lekker
Esteban Gutiérrez – als veertiende gekwalificeerd – klaagt na afloop van de kwalificatie minder over de banden, maar had weer van andere dingen last. Het weer bijvoorbeeld. “Het regende een beetje, en daar moesten we ons aan aanpassen. Die veranderende omstandigheden waren verraderlijk. Het was wel interessant om toch te proberen alles uit de auto te halen.”

En dan was er nog zijn eigen lichaam, dat ook niet meewerkte. “Ik moet het hele weekend al moeite doen om me te concentreren, want ik voel me niet zo lekker”, zegt Gutiérrez. “Maar ik ben blij met wat we vandaag hebben bereikt. Ik ga goed uitrusten zodat ik morgen een goede race kan rijden.”

 

Gerelateerd