Lotus-coureur Romain Grosjean heeft zich op de vlakte gehouden over de mogelijkheid dat hij zijn goede vriend en oud-manager en -teambaas Eric Boullier naar McLaren volgt.

Boullier was tot afgelopen winter de teambaas van Lotus, waar hij Grosjean – die in 2012 na een afwezigheid van twee seizoenen zijn rentree maakte in de Formule 1 – het vertrouwen gaf dat zijn landgenoot nodig had om zich ondanks meerdere moeilijke perioden tot een coureur te ontwikkelen die vorig jaar in de laatste tien races vijf keer op het podium stond. Hoe anders is dat echter dit jaar. De Lotus E22 is onbetrouwbaar en traag en Grosjean heeft in de elf races voor de zomerstop pas acht punten gescoord.

Dat Grosjean zijn opties vooralsnog open houdt, ondanks dat Lotus in 2015 de hoopgevende switch van Renault- naar Mercedes-motoren maakt, is dan ook niet vreemd, net zoals het niet vreemd is dat het gerucht dat de Fransman zijn oude vriend Boullier naar McLaren volgt al enige tijd de ronde doet.

Gevraagd door Motorsport-Total of dit een mogelijkheid is, wil Grosjean niet te veel prijsgeven. “Ik wil voor een team rijden dat me een auto kan geven waarmee ik races kan winnen, want ik streef er naar om wereldkampioen te worden. Dat is het enige wat ik hierover kan zeggen”, antwoordt Grosjean, die wel toegeeft Boullier – ‘een vriend met wie ik fijn heb samengewerkt’ – te missen.

Grosjean geeft Motorsport-Total desgevraagd verder te verstaan dat hij McLaren een ‘zeer prestigieus team’ vindt, al erkent hij ook dat ‘je er als coureur natuurlijk van droomt ooit voor Ferrari te rijden’, maar hij noemt tevens Mercedes en Red Bul als teams die volgens hem bij de ‘grote vier’ horen. “En dat zijn ook de teams waar iedereen natuurlijk graag voor zou uitkomen.”

Terugkomend op de door Lotus aangekondigde overstap van Renault naar Mercedes, herhaalt Grosjean – die eerder al heeft aangegeven een langer verblijf bij Lotus niet uit te sluiten – dat dit het team uit Enstone zeker zal helpen. “Maar zelfs met Mercedes-motor achterin is het nog geen complete Mercedes-bolide”, lacht de coureur wiens belangen nog altijd behartigd worden door het Gravity Management van Lotus-eigenaar Gérard Lopez, maar waar de naar McLaren vertrokken Boullier tegenwoordig niet meer werkzaam voor is als zijn manager.