Haas-coureur Romain Grosjean is zijn toekomst in de Formule 1 niet zeker, maar maakt zich er vooralsnog niet al te druk om. Zijn doel is echter zeker om in de koningsklasse actief te blijven.

Dat vertelt de Fransman op het Duitse Hockenheim, waar hij zegt ‘ook geen glazen bol te hebben’ en dus niet in de toekomst te kunnen kijken. “Maar ik maak me momenteel geen al te grote zorgen.”

Gevraagd of hij bij Haas wil blijven antwoordt Grosjean dat ‘dat één optie is, ja’. Dus er zijn ook andere opties? “Dat kan”, houdt Grosjean zich eerst op de vlakte, alvorens daarna te zeggen dat dit dan wel andere opties ‘binnen de Formule 1’ zijn.

Het is Grosjeans doel om in de Formule 1 blijven, stelt hij. De laatste tijd – zeker na zijn botsing met teamgenoot Kevin Magnussen in Silverstone, waar teambaas Günther Steiner laaiend om was – wordt er veel gespeculeerd over Grosjeans toekomst – zowel wat betreft een mogelijke exit tijdens dit seizoen als erna. Hij heeft daar een luide en duidelijke reactie op: “Dat is slechte journalistiek, van mensen die niet weten waar ze het over hebben.”

Wat het voorval tussen Magnussen en Grosjean betreft, heeft teambaas Steiner duidelijk gemaakt dat hij er ‘nog steeds niet overheen’ is.