*

Grosjean: ‘Miste Q3 door verkeer’

Jan van der Burgt

Jan van der Burgt

28 mei 2016 18:06

Grosjean: ‘Miste Q3 door verkeer’
Racepictures

Romain Grosjean is er stellig van overtuigd dat Q3 een zekerheidje was, ware het niet dat hij op verkeer stuitte. Hij moet genoegen nemen met P15, terwijl stalgenoot Gutiérrez twaalde was.

“We hadden de snelheid voor een ticket naar Q3”, begint Romain Grosjean zijn verhaal na de kwalificatie. “Dat had ik met de achtste tijd in Q1 al aangetoond.”

“Ik reed in Q2 tot twee keer toe achter de Mercedessen de baan op, maar omdat zij veel meer downforce hebben dan wij, waren zij niet genoodzaakt tot snelle outlaps om hun banden op temperatuur te brengen. Ze reden dan ook erg langzaam, waardoor ik op koud rubber mijn snelle ronden aanving.”

“Natuurlijk weet je dat je op Monaco verkeer tegen kunt komen, dus om tot twee keer toe met dezelfde groep coureurs naar buiten te rijden, was ongelukkig. Ik baal van P15, maar ik ben aan de andere kant blij dat de auto beter aanvoelt dan eerder dit weekend.”

Gutiérrez
Esteban Gutiérrez is in tegenstelling tot zijn teamgenoot een gelukkig man: “Het begon allemaal wat moeizaam, maar run na run wist ik de banden beter op temperatuur te krijgen en uiteindelijk vielen alle puzzelstukjes op hun plaats.”

“De twaalfde startplek is een goede uitgangspositie voor een race waarin erg veel kan gebeuren, ook met de mensen vóór je. Ik ben erg trots op het team en het werk dat ze verrichten. We leren de auto nog altijd steeds beter kennen en dan brengt het nodige vertrouwen in de toekomst met zich mee.”