Haas beschikt over een in potentie snelle auto, dus moet het nu om regelmaat draaien bij het Amerikaanse team. Dat zegt Romain Grosjean.

Tijdens het openingsweekend in Australië zat Grosjean elke vrije training in de top tien en kwalificeerde hij zich als zesde, wat het beste kwalificatieresultaat van Haas tot op heden is.

In de race slaagde de Fransman er niet in dat in een puntenfinish om te zetten, omdat een waterlek zijn wedstrijd al na dertien ronden tot een voortijdig einde bracht.

Grosjean reed toen echter als zevende rond, achter de Williams van de uiteindelijke nummer zes Felipe Massa. “Ik had het gevoel dat ik sneller was dan Felipe, dus er zit veel potentieel in de auto”, meent hij.

“Ik denk dat het nu cruciaal voor ons is om dit momentum vast te houden en te proberen de regelmaat te vinden die we vorig jaar niet hadden”, stelt Grosjean.

Als voorbeeld noemt hij de Grands Prix van Bahrein en China van 2016, die dit jaar in omgekeerde volgorde op de kalender staan: “In Bahrein was ik toen vijfde, maar in China maar negentiende.”

“Op dat punt wil ik dus echt dat we beter worden, zodat we regelmatiger presteren. Als dat lukt, dan weet ik zeker dat er genoeg races zullen zijn waarin we goed kunnen scoren.”

Volgens Grosjean is de snelheid er bij Haas. Nu de regelmaat nog.

Haas in 2016
Grosjean scoorde in 2016 alle 29 punten die Haas in haar debuutseizoen de achtste plek in het WK brachten. Hij scoorde vijf keer punten, waarbij drie keer in de eerste vier races.

De eerst twee Grands Prix – die van Australië en Bahrein – waren met een zesde en vijfde plek het best voor Haas en Grosjean. In Rusland werd hij achtste, in Oostenrijk zevende en in Amerika tiende.