*

Grosjean: ‘Q3 net buiten bereik voor Haas’

Daan de Geus

Daan de Geus

9 juli 2016 17:26

Grosjean: ‘Q3 net buiten bereik voor Haas’
Racepictures

Q3 was in Silverstone net te hoog gegrepen voor Haas, maar Romain Grosjean zit niet bij de pakken neer: “Dat is vaker zo en in de race zijn we altijd sterker.”

“In de kwalificatie kan het wel nog beter”, stelt de Fransman, die in Silverstone dertiende was, dan ook. “Het gaat om zaken die tijd kosten als je ze wil verbeteren”, toont hij zich realistisch.

Een foutje van vandaag, was de beslissing wat meer vleugel te zetten. “Misschien net iets te veel, al waren de omstandigheden ook niet makkelijk. Op het eind stond er veel wind. Ik verloor de auto daardoor bijna in Stowe.”

“Was dat niet gebeurd, dan hadden we wel dichter bij Q3 gezeten”, denkt de Haas-coureur, die dertiende echter alsnog zeker niet slecht vindt: “En als onze lange runs goed zijn in de race, helpt dat zeker.”

Teamgenoot Esteban Gutiérrez eindigde qua pal achter Grosjean, als veertiende, al bedroeg het verschil in tijd anderhalve tiende. “Q1 was voor mij best goed, maar in Q2 had ik eerst last van verkeer en daarna van de wind.”

“Zodoende kon ik niet het maximale uit de auto halen, maar we blijven optimistisch. Als team doen we ons werk goed, dus ik heb er vertrouwen in dat het zondag een goede race wordt.”