*

Grosjean: ‘Wil Haas helpen verder te groeien’

Daan de Geus

Daan de Geus

8 augustus 2017 08:48

Grosjean: ‘Wil Haas helpen verder te groeien’
Sutton Images

Romain Grosjean wil het team van Haas verder vooruit helpen en blijft graag langer bij de Amerikaanse formatie waar hij eind 2015 bij tekende.

De teller staat op 18 punten voor Grosjean, en 29 voor Haas in 2017. Als het aan Gene Haas ligt, komen er daar nog 29 bij.

Grosjean besloot eind 2015 de overstap te maken van Lotus, dat toen nog niet akkoord was met Renault over de overname van het team, naar Haas, dat in 2016 als nieuwkomer op de grid verscheen. In 2016 scoorde Grosjean 29 punten voor het team en halverwege 2017 staat het team op datzelfde aantal, waarbij er achttien op Grosjeans naam staan en elf op het conto van Kevin Magnussen.

“De kans is dus groot dat we dit jaar op meer dan 29 punten uitkomen”, vertelt Grosjean aan Formula1.com, die de ambitie van teameigenaar Gene Haas om er in de tweede seizoenshelft nog 29 te scoren “precies de juiste instelling” noemt.

Haas verklaarde recentelijk ook dat Grosjean in 2018 wederom voor het team zal rijden, wat niet als een verrassing kwam, vertelt Grosjean: “Ik wist in september 2015 al dat dat het geval zou zijn”, doelt hij op de driejarige deal die hij destijds tekende. “Het is de normale gang van zaken om met elkaar verder te gaan en ik vind ook dat het hier goed loopt.”

Grosjean noemt Bottas (op de rug gezien) als voorbeeld van hoe snel je loopbaan kan veranderen als coureur.

“Ik wil Haas helpen verder te groeien”, vervolgt Grosjean, die alleen een overstap naar een kampioenschapswaardig team zou overwegen. “Als zich op een dag de kans aandient om een auto te besturen waarmee je kampioen kan worden, zou het natuurlijk anders zijn.”

Grosjean hengelde eerder naar een Ferrari-zitje, maar gevraagd door Formula1.com wat voor kleur zijn kampioenschapswaardige auto moet zijn, antwoordt hij slechts dat deze vermoedelijk een andere kleur zal zijn dan zijn grijze Haas. “Het leven kan je verrassen”, mijmert hij. “Kijk naar Valtteri Bottas, en hoe zijn leven afgelopen december in een week tijd enorm is veranderd.”

“Dat soort zaken kunnen gebeuren, maar voor nu maak ik onderdeel uit van een geweldig project. Ik ben trots op wat Haas en ik samen hebben bereikt, en als team willen we nu natuurlijk alleen nog maar beter worden.”

Lees meer over

Grosjean Haas