Romain Grosjean en Kevin Magnussen rijden ook in 2018 voor het team van Haas. Dat stelt teameigenaar Gene Haas.

“In 2018 verschijnen we met dezelfde coureurs aan de start als dit jaar, dat staat vast”, verklaart Haas in interview met Formula1.com, doelend op Grosjean en Magnussen.

De Deen Magnussen voegde zich afgelopen winter bij het team, terwijl Grosjean in 2016 – het beginjaar van de Amerikaanse formatie – ook al voor het team uitkwam.

Haas-eigenaar Gene Haas.

Haas scoorde in 2016 in totaal 29 punten, hetzelfde aantal waar het nu na tien races – halverwege het seizoen – al op staat, en de teameigenaar heeft er vertrouwen in dat het team zo verder kan gaan.

“Slechter dan in de tweede seizoenshelft van 2016, toen we na de zomerstop nog maar één punt scoorden, kan het niet gaan, dus alles meer dan één punt is al een bonus”, lacht Haas.

Zonder grappen zet Haas er echter op in de puntenscore uit de eerste seizoenshelft in de tweede te verdubbelen. “Ik denk dat we nog wel 29 punten kunnen scoren.”

Het doel voor 2018, met dus wederom Grosjean en Magnussen in de gelederen, moet vervolgens zijn het weer een stapje beter te doen, vindt de Amerikaan.

“Met dezelfde coureurs en zonder grote veranderingen qua aerodynamica of op motorisch vlak, zouden we een aardige boost moeten krijgen van het feit dat we op deze continuïteit kunnen bouwen.”

Haas staat halverwege dit jaar al op 29 punten en teameigenaar Gene Haas hoopt dat er in de tweede seizoenshelft nog 29 bij komen.