Mercedes brengt deze week bij de tweede testsessie in Barcelona een grote update voor de auto naar buiten. Het team wil daarmee voortborduren op een sterke start tijdens de eerste wintertest.

Tijdens de eerste testweek heeft Mercedes al een goede indruk achtergelaten. In de tweede week ligt de focus meer op de performance van de auto en Mercedes wil met een nieuwe update op dit gebied grote stappen gaan zetten. Er wordt gefluisterd dat de update van de Duitse renstal ervoor zal zorgen dat de Mercedes per ronde nog eens twee seconden sneller wordt. Dit zou betekenen dat er rondetijden van 1 minuut 18 gereden kunnen worden.

Verbetering
Mercedes coureur Valtteri Bottas is vastberaden: “We hopen echt dat we goede stappen kunnen zetten. We willen onszelf elke dag verbeteren en we moeten werken aan alles wat we hebben geprobeerd. Ikzelf ook, ik moet alles in me opnemen wat ik heb geleerd. Dat moeten we analyseren en ik wil mezelf verbeteren.”

De Fin benadrukt wel dat de testsessies ook niet alles zeggen. “We hebben ons niet echt gefocust op de rondetijden, het ging meer om het maken van kilometers en het werken aan de auto. Waar het echt om gaat is wat iedereen straks met de auto’s in Melbourne gaat doen en hoe de performance daar zal zijn.”