De komende twee races zal de McLaren MP4-27 een flinke metamorfose ondergaan. Dat zegt teambaas Martin Whitmarsh in gesprek met Autosport.

“We hebben zeven of acht aanpassingen in de pijplijn”, kondigt Whitmarsh aan. “Het is een behoorlijk pakket. Als alles uitpakt zoals we verwachten, kan het echt iets waard zijn. Maar het moet blijken of het genoeg is, want Red Bull en Ferrari zijn ook druk bezig. Het is een enorm competitief seizoen, dus we moeten er echt vol aan trekken.”

McLaren startte voortvarend aan het seizoen, maar kon die goede vorm niet vasthouden. Dankzij een ingrijpende update greep Red Bull in Valencia de macht, al kon het door technische problemen de voorsprong niet verzilveren. Ferrari-coureur Fernando Alonso profiteerde optimaal en leidt nu het kampioenschap.

De komende races hoopt McLaren terug te kunnen slaan. Achter de schermen wordt al hard gewerkt aan de volgende update. Die is volgens Whitmarsh nog belangrijker. “In Duitsland lanceren we het volgende pakket”, zegt hij. “Dat zal meer opvallen. Het is nog omvangrijker dan de wijzigingen die we in Silverstone introduceren.”