Autofabrikant Lotus is geen titelsponsor meer van het gelijknamige Formule 1-team, ook al gaat dat team wel als Lotus F1 verder. Dit bericht het Britse Autosport.com.

 

Berichten dat Group Lotus zich zou terugtrekken als titelsponsor van het Lotus F1 Team, deden al langer de rondte. Gérard Lopez, de eigenaar van het Formule 1-team dat volledig in handen is van zijn investeringsmaatschappij Genii Capital, bevestigt nu echter tegenover Autosport dat de autofabrikant geen titelsponsor meer is: “De sponsorovereenkomst is ten einde gekomen”, vertelt hij.

 

“Group Lotus heeft geen verplichting meer tegenover ons Formule 1-team en hun optie om een belang in onze renstal te nemen is daarmee ook komen te vervallen”, vervolgt de Luxemburgse zakenman.

 

Ondanks het afvallen van het noodlijdende Lotus als titelsponsor, blijft de renstal van Genii Capital – die zich afgelopen winter liet omdopen van Renault F1 tot Lotus F1 Team – wel gewoon als Lotus door het leven gaan, zo benadrukt Lopez: “We gaan graag gewoon onder de naam Lotus verder, want we denken dat dat een goede naam is voor onze Formule 1-activiteiten.”

 

“Doordat we de naam van onze renstal eind vorig jaar van Lotus Renault in Lotus F1 hebben veranderd, is er bovendien sowieso nog ruimte voor een titelsponsor”, zo stelt Lopez, die eerder al liet optekenen dat zijn team in zijn ogen een interessante commerciële partner is voor veel bedrijven en het aantrekken van Unilever en Microsoft als sponsoren daarvoor als bewijs aandroeg.

 

Lopez bagateliseert verder het wegvallen van Group Lotus als geldschieter, door te stellen dat Genii Capital het gat in het budget zal opvullen: “Natuurlijk zien we liever dat ons budget volledig door onze sponsoren gedekt wordt, maar de afgelopen jaren hebben we ook bijgesprongen toen dat nodig was. Ook nu zijn we weer bereid dat te doen.”

 

Het afhanken van Group Lotus als titelsponsor zat er zoals gezegd al een tijdje aan te komen. De sportautofabrikant en het overkoepelende autoconcern Proton kunnen geen goede financiële cijfers overleggen en zijn van de winter overgenomen door investeerdersgroep DRB-Hicom.

 

DRB-Hicom liet gelijk na de overname al weten dat het Lotus mogelijk van de hand wilde doen. Een koper is nog niet gevonden, ondanks dat ook Lopez naar verluidt wel oren had om de sportwagenfabrikant over te nemen. Volgens Lopez is een deal momenteel overigens ver weg, aangezien DRB-Hicom zich nog beraadt op wat het met Lotus wil doen.