*

Günther Steiner wil niets meer over banden zeggen: ‘Ik wacht tot vrijdag’

Sjaak Willems

Sjaak Willems

25 juni 2019 10:27

Günther Steiner wil niets meer over banden zeggen: ‘Ik wacht tot vrijdag’
Motorsport Images

Banden, Haas-teambaas Günther Steiner wil het er niet meer over hebben. Althans, niet voordat er een meter is gereden. Haas worstelt al het hele jaar met het Pirelli-rubber en Steiner noemde het afgelopen weekend op Paul Ricard zelfs het slechtste Haas-weekend ooit.

“Ik denk niet meer aan de banden en of ze werken of niet, Ik wacht tot de vrijdag. Dan ben ik iets meer in staat om te weten wat ze voor ons doen”, zegt Steiner in zijn vooruitblik. “We hebben momenteel niet genoeg zelfvertrouwen om te kunnen zeggen wanneer en waar de banden ons gunstig gezind zijn.”

Grosjean en Magnussen beleefden beiden een teleurstellend weekend in Frankrijk, de Fransman viel uit voor zijn thuispubliek en Magnussen kon alleen beide Williamsen achter zich houden. “Helaas was dit het slechtste weekend sinds we in de Formule 1 zitten. We moeten erachter komen wat er aan de hand was, want dit is niet waar we willen zijn”, sprak Steiner zondag teleurgesteld. De double header, twee opeenvolgende raceweekenden, leveren verder qua data ook geen voordeel op de banden beter te begrijpen.

Lees ook: Günther Steiner: ‘Slechtste weekend sinds we in de Formule 1 zitten’

“Er zou iets kunnen zijn maar gezien de moeilijkheden die we hebben dit jaar met de banden, zou ik niet durven zeggen of we de data van Frankrijk kunnen gebruiken voor Oostenrijk”, aldus Steiner. “Het is toch weer een andere baan met een andere asfaltsamenstelling.”

Er is wel iets wat hoop biedt voor Haas, de resultaten uit het verleden. Vorig jaar finishten Grosjean en Magnussen als vierde en vijfde, het beste weekend uit de teamhistorie. “Als je een goede auto hebt en je vindt de juiste afstelling, wordt het een stuk makkelijker. Toen waren er ook nog meerdere uitvallers bij de topteams voor ons en dus scoorden we goed. Dat lijkt dan achteraf misschien makkelijk maar om op dat punt te komen, dat is het moeilijkste. Ik weet niet of we dat kunnen herhalen dit jaar. We gaan het zeker proberen.”

Vorig jaar was het na de GP van Oostenrijk voor de verandering wel gezellig bij Haas. Foto: Motorsport Images