Coureur Esteban Gutiérrez en Guenther Steiner leken zondag in Brazilië even op gespannen voet met elkaar te staan, maar er is geen sprake van ruzie.

Nadat Gutiérrez de strijd in Brazilië moest staken met een elektrisch probleem, liep hij duidelijk balend de Haas-garage in. De Mexicaan had het even gehad en had nergens zin in.

Toen teambaas Steiner zijn arm om Gutiérrez wilde slaan, pareerde die dat. Steiner leek daar weer niet van gediend, pakte de coureur bij de arm en sprak hem ogenschijnlijk streng toe.

Van ruzie met Steiner is echter geen sprake, vertelt Gutiérrez aan F1i.com. “Ik was gewoon heel boos vanwege de hele situatie. Ik was niet specifiek boos op iemand, de timing was gewoon verkeerd.”

“Ik heb het er later nog met Guenther over gehad en toen hebben we erom gelachen. Het leek misschien of er iets aan de hand was, maar dat was niet zo.”

Dat hij zo gefrustreerd was, komt volgens Gutiérrez omdat hij ‘dit jaar wel vaker’ pech heeft gehad. Dat hij zo met het uitvallen zat, illustreert volgens de coureur ook hoezeer hij zijn best nog doet voor Haas.

Gutiérrez rest namelijk nog maar één race voor het Amerikaanse team, dat in 2017 niet met hem verder gaat. “Ik wil alles altijd zo goed mogelijk afsluiten dus ik blijf tot en met de laatste ronde alles geven.”