Haas-coureur Esteban Gutiérrez heeft toegegeven dat hij soms te kritisch naar het team toe is geweest. Gutiérrez heeft daar echter ook zijn excuses voor aangeboden.

Dat vertelt Gutiérrez aan Autosport. “Er zijn een aantal momenten geweest waarop de frustratie hoog zat, dat geef ik toe. Op een paar momenten moest ik echter ook wel hard naar een aantal mensen van het team toe zijn”, stelt Gutiérrez, die aangeeft dat er momenten waren waarop hij als coureur alles goed deed, maar het team ‘simpele fouten’ maakte.

Formula One World Championship 2016, Round 11, Hungarian Grand Prix, Budapest, Hungary, Sunday 24 July 2016 - Esteban Gutierrez (MEX), Haas F1 Team

De frustratie is dit jaar soms hoog opgelopen bij de nog puntloze Gutiérrez.

“Dan vraag je je dus ook wel even af wat er aan de hand is”, zegt Gutiérrez. “Ik moet echter erkennen dat ik soms misschien te ver ben gegaan”, zegt Gutiérrez over zijn kritiek binnen het team: “Maar ik heb mijn excuses aangeboden en we zijn er als team hechter door geworden. Ik heb ook benadrukt dat we een team moeten zijn en samen verder moeten om de problemen op te lossen. De jongens begrepen dat.”

Ook nadat hij zijn excuses had aangeboden, ging het volgens Gutiérrez nog een paar keer mis. “Maar we zijn kalm verder blijven werken. Ik krijg gelukkig ook steun van teambaas Günther Steiner en de technische topmensen en we doen er alles aan om samen beter te worden.”

Voor Gutiérrez betekent dat, net als teamgenoot Romain Grosjean, punten scoren. Dat is hem dit jaar, waarin hij veel pech heeft gehad, namelijk nog niet gelukt.