*

Haas-duo beleeft weinig plezier aan Canadese Grand Prix

Jan van der Burgt

Jan van der Burgt

13 juni 2016 00:08

Haas-duo beleeft weinig plezier aan Canadese Grand Prix
Sutton Images

In een race waarin voor Canadese begrippen weinig gebeurt, weet Haas F1 niet te scoren. Het rijdersduo baalt daarvan.

Romain Grosjean had wel uitzicht op punten, maar toen hij op de elfde positie reed, ging naar eigen zeggen zijn voorvleugel eraan: “Ik lag elfde en vocht hard om nog verder naar voren te komen, maar mijn voorvleugel begaf het. Die extra derde pitstop verpestte alles waar we tot dan toe hard voor hadden gewerkt.”

Het is niet de eerste keer dit seizoen dat de voorvleugel van de Haas F1-bolide problemen geeft en Grosjean weet dat het probleem opgelost moet worden: “Daar moeten we nog beter naar kijken. Er valt sowieso nog genoeg te verbeteren, maar we leren elk weekend nog bij over de auto. En hoe meer we leren, hoe beter het zal gaan.”

Gutiérrez
De Mexicaan Esteban Gutiérrez kwam niet verder dan de dertiende plaats. Hij klaagt over het feit dat hij de banden niet snel genoeg op temperatuur kreeg en ze vervolgens niet op temperatuur wist te houden.

“Tegen het eind van elke stint, gleed de auto alle kanten op. Het was alsof ik op ijs reed. We wisten dat het vanwege de lage temperaturen niet makkelijk zou worden, maar dat betekent niet dat we ons daarbij neer moeten leggen. We moeten hier lering uit trekken. Het was voor mij geen leuke race, maar het weekend is nu in ieder geval voorbij en ik kijk uit naar de race in Bakoe.”