Het Haas F1 Team is beter uit de startblokken gekomen dan eigenaar en naamgever Gene Haas had gedacht. Voor de openingsrace, droomt hij zodoende stiekem van punten.

In interview met Formula1.com vertelt Gene Haas dat het speciaal was om ‘zijn’ Haas F1-bolide een week geleden haar eerste ronde – en daarna ronden – te zien afleggen. “Het was ook spannend om te zien hoe goed het team het deed naarmate de eerste testdag vorderde”, vertelt hij.

Formula One Testing, Barcelona, Circuit de Catalunya, Barcelona, Spain, Tuesday 23 February 2016 - Gene Haas (USA) Haas Automotion President.

Gene Haas kijkt toe terwijl zijn Haas F1 Team haar eerste testweek afwerkt.

“Dit zijn complexe bolides en het deed me veel goed dat het een stuk beter ging dan ik had verwacht”, vervolgt hij terugblikkend. Haas beklemtoont daarbij dat hij en de zijnen er goed aan hebben gedaan hun tijd te nemen met het opzetten van het team. Mede daardoor staat het er nu volgens de Amerikaan goed voor.

Haas sluit zelfs niet uit dat zijn team een model wordt voor toekomstige nieuwkomers. Haas heeft haar chassis laten ontwerpen door Dallara, terwijl het nauw samenwerkt met Ferrari. Haas gebruikt niet alleen Ferrari-motoren, maar ontvangt ook technische assistentie van de Scuderia en koopt zoveel mogelijk losse Ferrari-onderdelen in.

Haas moet haar eerste race echter nog rijden. Dat gebeurt 20 maart aanstaande, in Australië. Gevraagd waar hij voor de debuutrace van droomt, antwoordt Haas dat hij op punten hoopt. “Betrouwbaarheid is daarom cruciaal. In Melbourne vallen vaak veel auto’s uit, dus als je de finish haalt, ziet het er al goed uit. Het uitrijden van races is in de eerste plaats overigens een doel voor ons. Wat punten betreft zien we het wel, maar het zou in Melbourne dus al kunnen gebeuren.”